Tax due Diligence

Tax due Diligence

Overname van nieuwe contracten via de de aankoop van aandelen of activa is vaak een evenwichtsoefening. Het identificeren de belangrijke financiële risico’s inclusief belasting risico’s zijn essentieel bij het bepalen de kwaliteit en prijs van het potentiële doelwit. We hebben geleerd dat het identificeren van belastingrisico’s van grote invloed kan zijn op de marktwaarde van het doelbedrijf en een cruciaal argument kan zijn in het onderhandelingsproces over prijzen.

THet doel van de fiscale due diligence is de analyse van de fiscale behandeling van het doelwit met betrekking tot de consistentie ervan met Nederlandse en internationale belastingregels, jurisprudentie van de belastingrechtbanken en de voorschriften van het Nederlandse ministerie van Financiën. Onze diensten met betrekking tot fiscale due diligence omvatten onder meer analyse van de ingediende belastingaangiften van de doelvennootschap, afgewikkelde belastingaanslagen en de identificatie van belastingrisico’s.

Onze due diligence-services hebben betrekking op de acquisitie van het doel (buy-side due diligence) en de voorbereiding op een mogelijke verkoop van een doelwit (vendor due diligence).

Tax due Diligence be the king of acquisition

Slimmer werken? Maak handig gebruik van onze expertise.